100 jaar in de BIJgewerkt

100 jaar Aaltense imkers verenigd. - 13 april 1915 - 13 april 2015
Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum heeft NBV afdeling Aalten een jubileumboek uitgegeven.
In een opwelling opperde Gerrit Apenhorst het idee om een boek(-je) samen te stellen ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Aaltense imkervereniging (NBV-afd. Aalten). Gebruik makend van o.a. honderd jaar notulenboeken, bijdragen van verschillende leden, citaten uit jaarverslagen en beschrijvingen van jarenlange samenwerking met andere NBV-afdelingen, schreef Gerrit het boek voor de jubilerende imkervereniging.
Aart van Triest droeg er, met een kritisch oog en opbouwende kritiek, aan bij dat de puntjes op de "i" kwamen.
Fotografen van het Haarts Foto Collectief trokken er het afgelopen bijenseizoen op uit om de imkerij in beeld te brengen.
Dit alles werd door Gerard te Hennepe vormgegeven en samengesteld tot een boek dat interessant is om te lezen en te bekijken, maar ook zeker om uit te geven.
De financiële ondersteuning van meerdere sponsoren, maakte het mogelijk dat de imkervereniging (met slechts 35 leden) een volwaardig boek uit kan geven.
Dit hardcoverboek (176 pagina's en in kleur) geeft een beeld van de afgelopen honderd jaar, waarmee de vereniging eveneens potentiële imkers hoopt te prikkelen, tot het beleven van deze nuttige, prachtige en fascinerende hobby. Het is te koop in de boekhandel, o.a. Messink & Prinsen Meneer Kees (Aalten en Lichtenvoorde), Primera, VVV, Intratuin en de Welkoop.
In het fotoalbum een impressie van de uitreiking van het eerste boek op 26 maart 2016 in het Kulturhus te Lintelo.

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Zwermenmeldpunt:
Hans Obbink
Hagtweg 13
7122 JS Aalten
06-27053085

Secretaris:
Willemijn Post
Tuunterweg 6
7122MA Aalten
06 42144156
nbvaalten@gmail.com (informatie & opgave lidmaatschap).

Beheerder website:
Gerard te Hennepe
gerard.te.hennepe@planet.nl

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten.