Bijenvereniging ontvangt cheque van St. Doorgeefhuis Maria en Rabobank Coöperatiefonds

Bijenvereniging ontvangt cheque van St. Doorgeefhuis Maria

Op 23 september 2015 mocht Karel Beernink, voorzitter van Nederlandse Bijenhouders Vereniging afdeling Aalten een cheque in ontvangst nemen van mevrouw Tieltjes van Stichting Doorgeefhuis Maria.

Deze cheque ter waarde van 850 euro werd aan NVB afdeling Aalten aangeboden ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan, dat dit jaar door de vereniging wordt gevierd en dient besteedt te worden aan educatieve projecten over bijen.

Stichting Doorgeefhuis Maria is geïnspireerd door het evangelie en wil een middel zijn om mensen dichtbij en ver weg met elkaar te laten delen.
 Voor 2015 heeft de stichting een aantal doelen voor ogen, zoals; het bekostigen van de inrichting van de naaiafdeling in het Innovatie Centrum in Bujambura te Burundi. Enkele plaatselijke niet gesubsidieerde organisaties ondersteunen  (zoals de bijenvereniging). Knuffels uitdelen op het AZC te Winterswijk en “Luisterend oor en helpende hand” zijn voor mensen die op één of andere manier over hun noden, behoeften  en vragen willen vertellen, zo nodig immateriële en/of  materiële hulpverlenen.
De financiën om deze doelen te realiseren worden onder andere verkregen door; verkoop van tweedehands artikelen, pennen inzameling, acties op scholen en in kerken,  het geven van lezingen en voorlichting en door bijdragen van donoren en sponsoren.

Tot april 2015 had de stichting een kleine winkel aan de Dijkstraat 48 in Aalten en verkocht daar de  tweedehands artikelen. Om opnieuw te kunnen starten met de "Doorgeefwinkel" is de stichting naarstig op zoek naar een pandje waarin dit mogelijk zal zijn. Eventuele tips hierover zijn van harte welkom via info@doorgeefhuis.nl

De overhandiging van de cheque vond plaats bij de bijenstal van Hans Obbink, enthousiast bestuurslid van de vereniging en zeer gedreven imker die ook regelmatig presentaties en lezingen over het bijenhouden verzorgt.
De bijenstal van Obbink werd als locatie voor de overhandiging gekozen, omdat dit een goed beeld geeft van wat de NVB afdeling Aalten voor ogen heeft met het door Stichting Maria Doorgeefhuis geschonken bedrag.
NVB afdeling Aalten heeft zich in het jubileum jaar voorgenomen, het houden van bijen meer onder de aandacht van het grotere publiek te brengen. Een eerste plan om informatieborden, over het houden van bijen,te plaatsen bij kinderboerderij Ahof, wijzigde gaande weg in een plan om samen met kinderboerderij Ahof een bijenstal met educatieruimte naast een stalruimte voor de kinderboerderij te realiseren. Gekoppeld aan het moestuinproject van Estinea bij de Ahof vormt dit samen een prachtig project dat de sociale samenhang en de leefbaarheid versterkt.

Onbekend maakt onbemind
De bijenstal met educatie ruimte biedt de bijenvereniging de mogelijkheid belangstellenden te informeren en te enthousiasmeren over het houden van bijen, een prachtige, fascinerende hobby, waar volgens de bestuursleden van de bijenvereniging nog te weinig mensen bekend mee zijn.

 

Voorzitter Karel Beernink neemt de cheque in ontvangst van Ineke Tieltje van Stichting Doorgeefhuis Maria

Voorzitter Karel Beernink neemt de cheque in ontvangst van Ineke Tieltjes (tweede van rechts) van Stichting Doorgeefhuis Maria. Christel Frenken-Sonderlo ontbreekt op de foto.

Foto: Gerjo te Linde

Bijenvereniging ontvangt cheque van Rabo Coöperatiefonds

Op 6 oktober 2015 mocht Karel Beernink namens de vereniging de prijs ter waarde van € 10.000 van het Rabobank coöperatiefonds in ontvangst nemen
voor de realisatie van de bijenstal.

Karel Beernink, links op de foto.

 

Karel Beernink, links op de foto met daarnaast Christel Frenken-Sonderlo.

 

Contactgegevens

Zwermenmeldpunt:
Hans Obbink
Hagtweg 13
7122 JS Aalten
06-27053085

Secretaris:
Willemijn Post
Tuunterweg 6
7122MA Aalten
06 42144156
nbvaalten@gmail.com (informatie & opgave lidmaatschap).

Beheerder website:
Gerard te Hennepe
gerard.te.hennepe@planet.nl

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten.